wtorek, 28 lutego 2017

Tarta z mascarpone malinami i borówkami



Składniki:
  • 300 g herbatników czekoladowych
  • 1 masło
  • 2 op. serka mascarpone 250 g
  • 1 limonka
  • 150 ml mleka słodzonego skondensowanego
  • maliny 
  • borówki
  • opcjonalnie wiórki czekoladowe

  • Herbatniki rozdrabniamy na miał , dodajemy rozpuszczone ostudzone masło, mieszamy i przekładamy do formy tarty i wkładamy na 30 minut do lodówki.
  • Serki mascarpone przekłaamy do miski dodajemy wycisnieta limonkę i mleko skondensowane.
  • Mase przekładamy na spód z herbatników, dekorujemy owocami i opcjonalnie czekolada i gotowe. 
  • Gotowe ciasto wkładamy do lodówki .






Smacznego ! :)




Kwasia

1 komentarz:

  1. Czekam z niecierpliwością na następne przepisy! Buziaczki!

    OdpowiedzUsuń