Składniki:
- 1 cukinia około 400 g
- 1 serek Philadelphia
- 3 jajka
- bułka tarta
- masło (do natarcia formy)
- 50 g tartego parmezanu
- sól
- pieprz
- 1/2 natki posiekanego kopereku
- Formę do ciasta smarujemy masłem i wysypujemy trochę bułki tartej.
- Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy i przekładamy na sito żeby puściło sok.
- Mieszamy jajka z serkiem Philadelphia dodajemy parmezan sól i pieprz.
- Łączymy masę z odciśniętą cukinią, pół posiekanego koperku i mieszamy.
- Dla zagęszczenia możemy dodać garść bułki tartej.
- Wlewamy masę do formy i pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.
- Podałam polane sosem z serka ziołowego z odrobiną mleka i ketchupem.
Smacznego ! :)
Kwasia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz