piątek, 27 marca 2015

Placek z cukinii z parmezanem!

Dziś na obiad coś bez mięsa i na szybko. :) 


Składniki:

  • 1 cukinia około 400 g
  • 1 serek Philadelphia
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • masło (do natarcia formy)
  • 50 g tartego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 natki posiekanego kopereku
Przygotowanie:


  • Formę do ciasta smarujemy masłem i wysypujemy trochę bułki tartej.


  • Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy i przekładamy na sito żeby puściło sok.


  • Mieszamy jajka z serkiem Philadelphia dodajemy parmezan sól i pieprz.
  • Łączymy masę z odciśniętą cukinią, pół posiekanego koperku i mieszamy.
  • Dla zagęszczenia możemy dodać garść bułki tartej.


  • Wlewamy masę do formy i pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.
Podanie:
  • Podałam polane sosem z serka ziołowego z odrobiną mleka i ketchupem.
Smacznego ! :)



Kwasia

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz